Tietoja minusta


Sydämestäni syntyvät käsityöt, akvarellimaalaukset, sadut ja novellit


Olen viihtynyt käsitöiden ja askartelun parissa iät ajat. Haluan antaa itselleni hetken omaa aikaa ja tehdä sitä, mistä nautin ja rakastan. Otan esille, vaikka kirjontalangat, neulan, kirjontakehyksen. Teen uusia pistoja, uusia kuvioita. Kirjontakoneella syntyy upeita kuvioita ja tekstejä. Villasukat valmistuvat televisiota katsellessa. Minulle käsillä tekeminen on tärkeää, siksi arvostankin kaikkea käsillä tehtyä ja vanhaa kierrätysmateriaalia. Nautin maaseudun rauhasta ja hiljaisuudesta. Minua viehättävät menneen ajan havina, ruutuikkunat, mummolatyyli, pitsi, pellava ja elämää nähneet kalusteet. 

Käsillä tekeminen, joulu ja sen luoma tunnelma ovat lähellä sydäntäni. Jouluisen miljöön ja tunnelman loihtiminen tuo minulle suunnatonta iloa ja siitä alkoi akvarellimaalaus-harrastukseni joitakin vuosia sitten. Aloitin kunnan maalauskursseilla ja sen lisäksi olen viettänyt tuntikausia opetellen erilaisia tekniikoita youTube-kanavilta. Olen itseoppinut ja loputtomasti opetteleva taiteilija. Virheiden ja onnistumisien kautta olen pystynyt kehittämään taitojani. Löysin aivan sattumalta akvarelliopetuksen verkkokurssin ja loistavan opettajan. Taiteenmaisteri Maire Pyykön "Mairen akvarellikoulussa" olen jo yli kolmen vuoden ajan opiskellut sekä akvarellimaalausta että mm. kuivapastelleilla, hiilellä, musteella ja lyijykynällä piirtämistä.  

Pidän erityisesti perinteisten kuvien esittämisestä satumaisella tavalla. Kuva-aiheissani on maalaishenkisyyttä, perinteitä ja luontoa. Rakastan vanhoja puutalokaupunkeja ja -kyliä. Jouluisissa maalauksissa näkyy mm. lähimetsissä vilahtelevia eläimiä ja salaperäinen tonttukin. Se rakastaa metsäneläimiä, heinälatoja, tallien ylisiä, sekä hiljaisuutta ja rauhaa.

Jouluiset sadut ovat lähellä sydäntäni ja tällä hetkellä kuvitan ensimmäistä satukirjaani. Menneinä vuosina pöytälaatikkoon on kertynyt lukuisia tarinoita, novelleja ja hauskojakin juttuja. Ehkä nekin vielä joskus saatan kirjan muotoon.

Tavoitteeni on kehittää kädentaitojani, kuvallista ja sanallista ilmaisuani edelleen. Toivon jakavani elämäniloa, herättää lapsuuden muistoja tai jonkin tunnelman niiden kautta.